Personeel nodig?

Uw partner voor re-integratie 2e spoor
 

Uw partner voor re-integratie 2e spoor

Bent u op zoek naar een passende werkplek voor uw medewerker die al geruime tijd ziek thuis zit? In dat geval  denken wij graag met u mee voor de juiste oplossing op maat.Als leerwerkbedrijf staat WVS-groep voor de ontwikkeling van mensen en werk. Dit doen we niet alleen maar samen met het bedrijfsleven, gemeenten en ketenpartners.

Arbeidsontwikkeling

Arbeidsontwikkeling is een belangrijk speerpunt voor WVS. Zo belangrijk dat het verwoord is in onze missie: 

'Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gericht ontwikkelen naar zo regulier mogelijk werk'.

Het doel is dat iedere individuele Wsw'er uiteindelijk op het voor hem of haar maximaal haalbare niveau werkzaam is.

Ladder

Pasfoto

WVS maakt van iedere medewerker een pasfoto. Vanaf het moment dat medewerkers op de wachtlijst staan wordt er door middel van intake en diagnose gekeken naar wat iemand kan en wil. Op het moment dat medewerkers aan de slag kunnen worden er meer stappen gezet. Zo beschikt WVS over een eigen test- en trainingscentrum waar aan de hand van testen wordt gekeken wat de mogelijkheden van een medewerker zijn. 

Trajectplan

De input van de intake en de testen en trainingen wordt beschreven in een trajectpan; een routebeschrijving naar betaald werk. De trajectbegeleider begeleidt de cliënt bij de uitvoering van dat plan. In een traject worden medewerkers geholpen maar ze hebben zelf de verantwoordelijkheid om aantoonbare stappen te zetten. Alle activiteiten die nodig zijn om een medewerker zo snel mogelijk aan het werk te krijgen, zijn beschreven in het trajectplan. 

Leerwerkplekken, opleidingen en cursussen

Met het trajectplan in de hand wordt er zo snel mogelijk een stap gemaakt naar de praktijk. Met de grote diversiteit aan werkzaamheden, beschikt WVS over een unieke leer-werk omgeving. Of medewerkers nu meedraaien met een groenploeg of als bijrijder in een bus van de pakketpost, er zijn mogelijkheden genoeg om ervaring op te doen.  De trajectbegeleider en verantwoordelijke leidinggevenden staan in een rechtstreeks verbinding om continu de stand van zaken te bespreken. Is er sprake van ontwikkeling en vooruitgang of zijn er aanvullende opleidings- of trainingsactiviteiten nodig? 

Aan de slag!

De begeleiding van medewerkers stopt niet als we voor hen een passende plek hebben gevonden op de reguliere arbeidsmarkt of binnen de muren van WVS. Alle medewerkers worden nauwlettend in de gaten gehouden en kunnen altijd een beroep doen op hun begeleiders van WVS!

Productcatalogus medewerkersondersteuning

Productcatalogus medewerkersondersteuning

Bekijk de productcatalogus van de sociale werkbedrijven in West-Brabant

 

WVS-groep gebruikt vernieuwende methode gericht op duurzame inzetbaarheid

De grote verandering ten opzichte van huidige gespreks-, test- en diagnosetechnieken is dat het initiatief bij de cliënten ligt, zodat zij de regie op eigen leven houden.

Vragen?

Bel of mail WVS-groep!

0165-596500

info@wvsgroep.nl